Knapperige Crostini met Oude Geitenkaas en Mango Chutney

Ingrediënten(voor 10 crostini’s):
- 1 stokbrood of ciabatta
- 100 g Oude Geitenkaas (fijn geschaafd)
- 3 el Mango Chutney
- 1 handje walnoten (grof gehakt)
- 1 tl verse tijmblaadjes
- Olijfolie
- 2 el honing (optioneel voor extra zoetheid)
Bereiding voor 10 stuks:
- Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd het stokbrood in dunne plakjes en leg ze op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bak ze 5-7 minuten in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn.
- Besmeer elke crostini met een lepel Mango Chutney.
- Beleg de crostini’s met een laagje geschaafde Oude Geitenkaas en garneer met gehakte walnoten en verse tijm.
- Druppel er een beetje honing over voor een extra zoete touch (optioneel).
- Deze crostini’s passen geweldig bij een glas volle rode wijn of een lichtzoet speciaalbier. Serveer direct en geniet van de heerlijke zoet-pittige smaak in combinatie met de romige geitenkaas!
Tips:
Varieer met de kaas:
- Probeer deze crostini’s ook eens met Hooibloemkaas voor een mildere, bloemige smaak of met de Woerdense Pikant voor een extra pittige kick.
- Voeg wat Saint Agur toe voor een blauwe kaastwist.
Toevoegen van fruitige elementen:
- Snijd wat peer in dunne plakjes en voeg het toe aan de crostini’s naast de mango chutney voor een extra laag smaak (peertjes en geitenkaas gaan perfect
Eetsmakelijk!