Knapperige Crostini met Oude Geitenkaas en Mango Chutney

Ingrediënten(voor 10 crostini’s):

  • 1 stokbrood of ciabatta
  • 100 g Oude Geitenkaas (fijn geschaafd)
  • 3 el Mango Chutney
  • 1 handje walnoten (grof gehakt)
  • 1 tl verse tijmblaadjes
  • Olijfolie
  • 2 el honing (optioneel voor extra zoetheid)

    Bereiding voor 10 stuks:

    • Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd het stokbrood in dunne plakjes en leg ze op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bak ze 5-7 minuten in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn.
    • Besmeer elke crostini met een lepel Mango Chutney.
    • Beleg de crostini’s met een laagje geschaafde Oude Geitenkaas en garneer met gehakte walnoten en verse tijm.
    • Druppel er een beetje honing over voor een extra zoete touch (optioneel).
    • Deze crostini’s passen geweldig bij een glas volle rode wijn of een lichtzoet speciaalbier. Serveer direct en geniet van de heerlijke zoet-pittige smaak in combinatie met de romige geitenkaas! 

      Tips:

      • Varieer met de kaas:

        • Probeer deze crostini’s ook eens met Hooibloemkaas voor een mildere, bloemige smaak of met de Woerdense Pikant voor een extra pittige kick.
        • Voeg wat Saint Agur toe voor een blauwe kaastwist.
      • Toevoegen van fruitige elementen:

        • Snijd wat peer in dunne plakjes en voeg het toe aan de crostini’s naast de mango chutney voor een extra laag smaak (peertjes en geitenkaas gaan perfect

      Eetsmakelijk!

          Nog meer heerlijke recepten ontdekken?

          Bekijk ze op onze recepten pagina!

          Klik op de knop en ontdek.
          Recepten