Franse Kaasfondue

Voor 2 personen:
- 400 g Kaas (200g Comté/200g Emmentaler)
- 200 ml droge witte wijn
- 1 el maïzena gemengd met 1 el Kirsch
- 1 teentje knoflook
- Zout, peper en nootmuskaat naar smaak
Bereiding voor 2 personen:
- Gebruik 200 gram Comté en 200 gram Emmentaler. Meng eventueel 1 el maïzena met 1 el Kirsch.
- Zorg dat de kaas op kamertemperatuur is (dus op tijd uit de koelkast halen)
- Snijd een knoflookteentje doormidden en wrijf de pan ermee in.
- Verhit 200 ml witte wijn langzaam tot net onder het kookpunt.
- Voeg de geraspte kaas langzaam toe en roer tot alles is gesmolten.
- Roer de maïzena (of het mengsel) erdoor en breng op smaak met zout, peper en/of nootmuskaat.
- Laat 2 minuten afkoelen en serveer op een rechaud.
Tips:
- Kook het mengsel niet! Verhit langzaam om een gladde textuur te behouden.
- Serveer direct en houd warm op een rechaud.
- Voor een extra smaakboost: vervang Kirsch door een scheutje cognac.
- Voor een extra pittige kaasfondue: voeg onze heerlijke Petit Doruveal of Saint Agur toe
- Smelt de kaas niet mooi en wordt het een bal? Dan is de wijn waarschijnlijk te koud. Verwarm de wijn extra en roer goed door!
Dip Suggesties:
Maak het compleet met:
- Stokbrood
- Groente als: broccoli, champignons, bloemkool roosjes
- Augurken, snoeptomaatjes of paprika
- Voor kinderen: gehaktballetjes of kleine worstjes
Eet smakelijk!