Franse Kaasfondue

Kaasfondue-kaas-fondue-kerstmaaltijd-kerstgerechten

Voor 2 personen:

  • 400 g Kaas (200g Comté/200g Emmentaler)
  • 200 ml droge witte wijn
  • 1 el maïzena gemengd met 1 el Kirsch
  • 1 teentje knoflook
  • Zout, peper en nootmuskaat naar smaak

    Bereiding voor 2 personen:

    1. Gebruik 200 gram Comté en 200 gram Emmentaler. Meng eventueel 1 el maïzena met 1 el Kirsch.
    2. Zorg dat de kaas op kamertemperatuur is (dus op tijd uit de koelkast halen)
    3. Snijd een knoflookteentje doormidden en wrijf de pan ermee in.
    4. Verhit 200 ml witte wijn langzaam tot net onder het kookpunt.
    5. Voeg de geraspte kaas langzaam toe en roer tot alles is gesmolten.
    6. Roer de maïzena (of het mengsel) erdoor en breng op smaak met zout, peper en/of nootmuskaat.
    7. Laat 2 minuten afkoelen en serveer op een rechaud.

              Tips:

              • Kook het mengsel niet! Verhit langzaam om een gladde textuur te behouden.
              • Serveer direct en houd warm op een rechaud.
              • Voor een extra smaakboost: vervang Kirsch door een scheutje cognac.
              • Voor een extra pittige kaasfondue: voeg onze heerlijke Petit Doruveal of Saint Agur toe
              • Smelt de kaas niet mooi en wordt het een bal? Dan is de wijn waarschijnlijk te koud. Verwarm de wijn extra en roer goed door!

                  Dip Suggesties:

                  Maak het compleet met:

                  • Stokbrood
                  • Groente als: broccoli, champignons, bloemkool roosjes
                  • Augurken, snoeptomaatjes of paprika
                  • Voor kinderen: gehaktballetjes of kleine worstjes
                  Eet smakelijk!

                    Nog meer heerlijke recepten ontdekken?

                    Bekijk ze op onze recepten pagina!

                    Klik op de knop en ontdek.
                    Recepten