Kaasvlammetjes met Boeren Pikant

Ingrediënten:

  • 100 g Boeren Pikant van Boer Wilco, fijngeraspt

  • 1 rol bladerdeeg

  • 1 eidooier, losgeklopt

  • 1 tl verse tijmblaadjes

  • 1/2 tl paprikapoeder

  • Snufje zout en peper

    Bereiding voor 12 - 15 stuks:

    • Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
    • Rol het bladerdeeg uit op een vlakke ondergrond en bestrijk het met de losgeklopte eidooier.
    • Bestrooi het deeg met Boeren Pikant, tijm, paprikapoeder, zout en peper.
    • Snijd het bladerdeeg in 4 cm vierkantjes en vouw ze tot driehoekjes of vouw de hoeken naar binnen voor een vierkantje.
    • Leg de vlammetjes op de bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven voor 12-15 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.
    • Serveer warm.

    Serveertips:

    • Combineer de vlammetjes met een dip, zoals een honing-mosterd dip of vijgenchutney.
    • Perfect als snack bij een glas witte wijn of een fruitig bier.
    • Serveer de vlammetjes op een borrelplank samen met gedroogde worst, olijven en geroosterde noten.

    Tips voor meer succes:

    • Gebruik een mes voor het snijden van bladerdeeg om het netjes te doen zonder het deeg te rekken.

    • Laat de vlammetjes goed rusten voordat je ze op de bakplaat legt, zodat de vouw goed blijft zitten.

    • Denk aan extra kruiden: een beetje chilipoeder kan zorgen voor een lekkere pittige kick.

    • Zorg dat de oven goed voorverwarmd is voor een gelijkmatige, krokante afwerking.

    • Gebruik vers geraspte kaas voor een betere smaak en smeltbaarheid.

      Eetsmakelijk!

          Nog meer heerlijke recepten ontdekken?

          Bekijk ze op onze recepten pagina!

          Klik op de knop en ontdek.
          Recepten